Case Studies: Procesoptimalisatie

Wij helpen bedrijven met het werken op een efficiënte manier.

Winkeloptimalisatie voor een Internationale Retail keten.

Het bedrijf.

Een Internationale retail keten met wereldwijd meer dan 800 vestigingen.

Uitgevoerde diensten.

  • Procesoptimalisatie
  • ICT Consulting
  • Strategie Consulting

Het doel.

Het implementeren en in gebruik nemen van een nieuwe tool voor het maken, beheren en strategie ontwikkeling van space planning modellen.

jake-nebov-seTS7bvcr0A-unsplash

Wat wij hebben gedaan.

Binnen de organisatie is er een selectie geweest van bruikbare tools, hier is JDA uit geselecteerd. Na de selectie is er een migratie geweest van oude modellen (Denk hier bij aan floor planning en aan space planning modellen) naar de nieuwe tool. Tijdens deze migratie is er op basis van de oude modellen, en nieuwe data, een optimalisatie geweest van deze modellen, en een verbeterslag voor de beheerbaarheid in de toekomst doorgevoerd. Hierbij zijn alle problemen waar de organisatie op dat moment tegenaan liep opgelost.

Automatisering van repetatieve handmatige processen

Het bedrijf.

Nederlandse ICT dienstverlener

Uitgevoerde diensten.

  • Procesoptimalisatie
  • Project Management

Het doel.

Handmatige repetitieve processen automatiseren zodat de uren van werknemers efficiënter ingericht worden zodat er kosten bespaard wordt.

Wat wij hebben gedaan.

Binnen de organisatie is er gekeken naar 20+ processen om hier mogelijkheden in te vinden om te optimaliseren. Na het vinden van deze mogelijkheden was het van belang om ze uit te werken tot een zo toegankelijk mogelijk informatiemodel. Dit model bevatte informatie zoals proces documentatie, werkinstructies, business cases, uren, kosten / baten analyse en een oplossingsrichting.

Na het maken van dit informatiemodel was het de taak aan ons ICT team om de processen te automatiseren. Dit is gerealiseerd met de tool ‘UI Path’. Wij werken als het doorgeefluik tussen ICT en de business, waar we genoeg kennis hebben van beiden en we vragen duidelijk kunnen vertalen naar concrete werkzaamheden. Na het ontwikkelen is er een implementatie traject gestart en dragen wij zorg voor het opleveren zoals wordt verwacht.

umberto-deb2EnbWPr8-unsplash

Harmonisatie van proces-flows over 5 landen

Het bedrijf.

Europese ontwikkelaar van medische beeldvormingsapparatuur. 

Uitgevoerde diensten.

  • Strategie Consulting
  • Procesoptimalisatie

Het doel.

Het harmonizeren van ‘field service’ onderhoudsprocessen over 5 verschillende landen zodat hier op basis van data aangestuurd kan worden door het hogere mangement.

Beschrijving van het project

In de eerste fase van het project zijn we gestart met het inventariseren van de werkwijzen in de verschillende Europese landen. Na alle werkbezoeken in de verschillende landen zijn op basis van deze werkzaamheden zijn business analyse vraagstukken beantwoord en is er een werkbaar informatiepakket neer gezet om een harmonizatieproject uit op te starten. De klant heeft de keus gemaakt om dit vervolgtraject op een later moment op te starten.

pexels-mart-production-7089040

Sparren over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Info

Blijf op de hoogte

Ontvang actuele trends en inzichten die relevant zijn voor uw organisatie.

Logo Goedraad Consulting