Case Studies: ICT

Wij helpen bedrijven met het halen van bedrijfsdoelen door het inzetten van informatietechnologieën.

Ontwikkelen consumentenapp voor een internationale apothekersketen.

Het bedrijf.

Een Internationale apothekersketen 

Uitgevoerde diensten.

  • ICT Consulting
  • Project Management

Het doel.

Deze organisatie had de wens een SCRUM ontwikkeltraject te starten voor het opleveren van een consumentenapp zodat iedereen zijn ‘apotheek in zijn zak heeft’.

Wat wij hebben gedaan.

In de rol als product owner voor deze app hebben wij verantwoordelijkheid gedragen voor het opzetten van planningen, het ontdekken en maken van user stories, fasering, afstemmen tussen verschillen business units en landen en de uitvoering waarborgen. Daarnaast waren we ook onderdeel van het testtraject om zeker te zijn van de gewenste kwaliteit tijdens de agile-scrum deelopleveringen.

Datavisualisatie-tool vergelijking en implementatie.

Het bedrijf.

Oliemaatschappij met vestigingen wereldwijd

Uitgevoerde diensten.

  • Strategie Consulting
  • ICT Consulting

Het doel.

Voor een grote oliemaatschappij lag de uitdaging om de beste datavisualisatie tool te selecteren die organisatie-breed ingezet kan worden om data te visualiseren en hier op te kunnen aansturen. 

Wat wij hebben gedaan.

Aan ons is gevraagd om deze tools te vergelijken en te adviseren voor welke standaard dit bedrijf zou moeten kiezen. Om een gegronde vergelijking te krijgen hebben we een lijst met criteria opgesteld aan de hand van de wensen en eisen van de business. Hier kwamen 120 criteria uit waarop de tools vergeleken moesten worden. De vergelijking bestond uit de pakketten ‘SAP Lumira’, ‘Tibco Spotfire’ en ‘Tableau’.

Na verloop van tijd kwamen we tot het inzicht dat deze 120 criteria en de uitkomst er van zo waardevol is dat wij er een beslissingsmodel voor hebben ontworpen en gebouwd. In dit model kan een een gebruiker zijn eigen use cases invoeren om zo een op maat gemaakt advies te krijgen op basis van de 120 criteria punten. We hebben dit product na afronding van het project overgedragen aan de organisatie en het is direct in gebruik genomen.

Winkeloptimalisatie voor een Internationale Retail keten.

Het bedrijf.

Een Internationale retail keten met wereldwijd meer dan 800 vestigingen.

Uitgevoerde diensten.

  • Procesoptimalisatie
  • ICT Consulting
  • Strategie Consulting

Het doel.

Het implementeren en in gebruik nemen van een nieuwe tool voor het maken, beheren en strategie ontwikkeling van space planning modellen.

Wat wij hebben gedaan.

Binnen de organisatie is er een selectie geweest van bruikbare tools, hier is JDA uit geselecteerd. Na de selectie is er een migratie geweest van oude modellen (Denk hier bij aan floor planning en aan space planning modellen) naar de nieuwe tool. Tijdens deze migratie is er op basis van de oude modellen, en nieuwe data, een optimalisatie geweest van deze modellen, en een verbeterslag voor de beheerbaarheid in de toekomst doorgevoerd. Hierbij zijn alle problemen waar de organisatie op dat moment tegenaan liep opgelost.

Ontwikkelen data verwerking systeem voor een nationaal technologiebedrijf.

Het bedrijf.

Dienstverlener in technologiebranche. 

Uitgevoerde diensten.

  • ICT Consulting

Het doel.

Het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van een ICT systeem waar sollicitaties automatisch digitaal verwerkt kunnen worden zonder handmatige stappen.

Wat wij hebben gedaan.

Wij hebben zorg gedragen voor het totale plaatje, van bedrijfs analyse tot de ontwikkeling en implementatie van het programma.

Het project is uitgevoerd op basis van een SCRUM werkwijze, C# als programmeer taal en Microsoft Access als database. Voor het berichtenverkeer hebben we gebruik gemaakt van Exchange services.

Sparren over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Info

Blijf op de hoogte

Ontvang actuele trends en inzichten die relevant zijn voor uw organisatie.

Logo Goedraad Consulting