Goedraad

Beste en Goedkoopste CRM-pakketten voor kleine ondernemers

Het runnen van een bedrijf kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het opbouwen van relaties met je klanten. Het gebruiken van de juiste tools en technologieën kan het leven een stuk makkelijker maken, vooral op gebied van het verbeteren van de klantervaring. Een van de belangrijkste hulpmiddelen die bedrijven gebruiken om klantrelaties te verbeteren, zijn CRM-pakketten.

Een CRM-pakket, of Customer Relationship Management-pakket, is een softwarepakket die bedrijven helpt bij het organiseren, automatiseren en synchroniseren van verkoop, marketing, klantenservice en andere bedrijfsprocessen. Door alles op gebied van marketing, sales en klanten centraal te hebben binnen één systeem, kunnen bedrijven hun klanten beter begrijpen en beter inspelen op hun behoeften en voorkeuren.

Wij hebben een lijst van onze favoriete CRM-pakketten samengesteld die handig kunnen zijn voor kleine ondernemingen.

1. HubSpot

HubSpot is een CRM-pakket dat vooral geschikt is voor kleine ondernemingen die net beginnen met het gebruiken van een CRM-systeem. Het pakket is makkelijk te gebruiken en biedt functies zoals contactbeheer, dealtracking en tal van rapportages. HubSpot biedt ook integratie met andere tools zoals e-mailmarketing en sociale media, waardoor je al je klanten gerelateerde zaken centraal hebt.

HubSpot biedt zowel een gratis als verschillende betaalde pakketten aan. De betaalde pakketten zijn verkrijgbaar vanaf €30 per maand.

Functionaliteiten

  • Gratis CRM
  • E-mailmarketing
  • Formulieren en pop-ups
  • Live chat
  • Integratie met Social Media
  • Analytics en rapportage mogelijkheden

Voordelen

Het fijne aan HubSpot is dat het gratis pakket al een hoop nuttige functies heeft die ook voor de beginnen makkelijk in gebruik te nemen zijn. Het is een all-in-one platform waar je vrijwel alles op gebied van marketing, sales en customer service kan bedienen. Daarnaast is integratie met tools zoals Email marketing en social media mogelijk, en is er een mobiele app voor iOS en Android.

Wanneer bedrijven beginnen te groeien zijn er voldoende mogelijkheden het pakket uit te breiden. Met de Professional en Enterprise pakketten groeit Hubspot met je bedrijf mee. Dit maakt het mogelijk om meer contacten toe te voegen en het biedt meer mogelijkheden op gebied van automatisering, rapportages en het schalen van marketing.

HubSpot heeft alles in huis om zowel kleine als grote bedrijven te helpen om tijd te besparen, efficiënter te werken, kosten te besparen en betere klantrelaties op te bouwen.

Nadelen

De mindere kant van HubSpot is dat de gratis versie geen uitgebreide functies biedt zoals lead scoring of sales automation. Wil je een uitgebreider pakket, dan gaat dat al snel in de kosten lopen. Het starter pakket is verkrijgbaar vanaf €30 euro per maand, wat voor veel bedrijven betaalbaar is. Wil je een stapje hoger, dan ben je voor het Professional pakket al snel meer dan €1000 euro per maand kwijt. Iets minder goed betaalbaar.

Daarnaast is integratie met andere CRM en marketing tools dan HubSpot’s eigen software beperkt. Iets om rekening mee te houden wanneer je al software in gebruik hebt.

2. Zoho CRM

Zoho CRM is een populaire CRM-oplossing voor kleine ondernemingen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Het pakket biedt een breed scala aan functies, waaronder contactbeheer, salespipeline-beheer, marketingautomatisering en rapportage. Zoho CRM biedt ook integratie met andere tools zoals e-mail en sociale media.

Inhoud

Meer over ons

Joey en Sander van Goedraad - Jouw betrouwbare partners voor het verbeteren van klanttevredenheid en groei van jouw MKB bedrijf.

Goedraad is een klein marketing bedrijf dat bedrijven helpt met het verbeteren van de klantervaring. Hoe doen wij dit? Door de interactie tussen een bedrijf en haar klanten net wat makkelijker, persoonlijker en sneller te maken. 

Wij passen software en technologieën toe die bruikbaar én betaalbaar zijn voor ondernemingen van klein tot groot. Wij geloven namelijk dat het ook voor de kleine ondernemer mogelijk moet zijn om gebruik te kunnen maken van de technologieën van de 21e eeuw.

Hulp nodig bij het verbeteren van de klantervaring binnen jouw bedrijf? Wij helpen graag!